Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BEGELEIDEN VAN CONFLICTEN IN GROEPEN OF TEAMS IN DE PRAKTIJK

juni 8, 2020 @ 8:00 pm - 10:00 pm

Begeleiden van conflicten in groepen / teams in de praktijk

Conflicten, onderlinge onvrede en/of pestgedrag die zich voordoen in een team of een andere groepsvorm vragen een iets andere aanpak dan een ‘reguliere’ mediation tussen één werknemer en één leidinggevende of werkgeversvertegenwoordiger.

Soms past het woord ‘mediation’ zelfs minder goed, omdat het bestaan van een conflict wordt ontkend. Dan is ‘dialoogbegeleiding’ of nog algemener ‘procesfacilitatie’ een helpende aanpak.

De onderlinge relaties zijn hierbij van groot belang om tot een gewenste verandering te komen zonder dat een deelnemer tot zondebok wordt gemaakt of dat het uitsluitend cosmetische veranderingen zijn zonder duurzaam effect.

Deze bijeenkomst gaan we aan de slag om juist deze groepsdynamiek te onderzoeken. Wat gebeurt er in groepen en hoe voorkom je dat je zelf de rol van zondebok krijgt?

Simone Kalff zal ons in dit onderwerp meenemen 

Over Simone:

Vanaf 1 oktober 2010 is zij als zelfstandig trainer en mediator werkzaam. Haar specialisaties zijn mediations op het terrein van arbeid: exit, reïntegratie en samenwerking. Inmiddels heeft zij ook veel ervaring in het begeleiden van mediations in de gezondheidszorg, diverse stichtingen, non-profit organisaties en het onderwijs.
Haar ruim 30 jaar ervaring op het terrein van het arbeidsrecht is zeer welkom bij het begeleiden van mediationtrajecten in de arbeidsrelationele sfeer. Zij verzorgt regelmatig trainingen in de specialisatieopleiding tot arbeidsmediator en trainingen op het terrein van omgaan met moeilijke mensen, alsmede trainingen op het terrein van communicatievaardigheden en mediationvaardigheden binnen gemeenten, managementteams, Hogescholen en diverse opleidingsinstituten voor mediators.

Gegevens

Datum:
juni 8, 2020
Tijd:
8:00 pm - 10:00 pm

Locatie

Amersfoort