Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop door Rembrandt Zuijderhoudt

november 10 @ 3:00 pm - 8:00 pm

Bijna is het zover, onze jaartraining vindt op 10 november aanstaande weer plaats.
We hebben collega mediator en psychiater/psychotherapeut Rembrandt Zuijderhoudt bereid gevonden om ons onder de titel “Mediation is prachtig – Maar waarom werken ze dan soms niet mee!?” een krachtige training te bieden, vanuit zijn rijke ervaring en doordachte inzichten.
Hij zelf schrijft hierover als introductie:
Er is geen zinnig argument aan te dragen waarom partijen in een conflict niet serieus zouden proberen er met mediation uit te komen. En misschien is dat het juist waardoor mensen er aan beginnen die niet in staat zijn het proces tot een goed einde te brengen, hoe goed de mediator ook haar / zijn best doet. 
Over weerstand, grondhinder, goede bedoelingen, reële en valse hoop en pech gaat deze interactieve bijeenkomst. Waar het voor twee partijen al lastig is de koek te vergroten in plaats van (slechts) te verdelen, wordt het extra moeilijk als het gaat om mediation in / tussen groepen, waarbij groepsdynamica een
onontkoombare rol speelt.”
 
Met andere woorden, een veelkleurig palet aan invalshoeken voor de mediationpraktijk van twee deelnemers, maar ook van teams en groepen.
Om dit extra leerzame bijeenkomst te maken, zou Rembrandt Zuijderhoudt erg graag casuïstiek van jullie willen ontvangen, waarin je deze ervaring van onoverbrugbare weerstand en mislukking tegen bent gekomen. Heel graag mailen naar info@groeparbeidsmediation, dan spelen wij het aan hem door.
Rembrandt zal de casuïstiek in de jaartraining belichten, zoals hij zelf schrijft, “tegen de achtergrond van het gegeven dat partijen soms een psychische last dragen, zoals een persoonlijkheidsstoornis, die van wezenlijke invloed is op het proces”.
Praktische informatie:
Datum en tijd: 10 november van 15.00-20.00 uur
Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7, 3811 LM Amersfoort
Kosten:  50 euro  

Gegevens

Datum:
november 10
Tijd:
3:00 pm - 8:00 pm