De eerste bijeenkomst van dit jaar, op 29 januari 2019, onderzoeken we - heel toepasselijk - vragen rondom het thema Verwachtingen.

 

Het eerste deel van de avond wordt verzorgd door Pauline Houweling: http://www.quester.nl/wie.html

Zij heeft in haar jarenlange praktijk de WaardenQuester ontwikkeld. Daarmee maakt zij mensen bewust welke waarden en behoeften invloed hebben op besluitvorming.

Die waarden en behoeften zijn innerlijke drijfveren en leiden tot verwachtingen, maar vaak op onbewust niveau.

Door er op een vraagstellende manier aandacht aan te geven, kunnen mensen op een goede manier tot besluiten komen, die dan ook worden nagekomen.

Pauline zal ons laten kennismaken met deze techniek. Daarbij zal zij ook putten uit haar uitgebreide ervaring als arbeidsmediator en ons laten zien hoe zij zelf werkt met de WaardenQuester.

 

Na de pauze gaat neemt Wanda Everts het stokje over:  https://evertsmediation.nl/

Binnen de methodiek van Deep Democracy, waarin Wanda goed thuis is, heeft het begrip Rol (role) een belangrijke waarde. Een rol/role is alles wat in een bepaalde situatie, in een bepaalde context, van belang is.

Dat kan bijvoorbeeld de rol van conflict zijn, van wantrouwen of van, jawel, verwachtingen.

Bij het begrip role gelden bepaalde wetmatigheden, die zich heel goed lenen voor toepassing bij (arbeids)mediation, als praktische interventies.

Wanda zal, naast een korte theoretische uitleg, ook diverse praktijkvoorbeelden geven en de techniek met eenvoudige oefeningen zelf laten ervaren.