Zakelijk Tekenen – Basis

 

In deze workshop leer je hoe je tekenen kunt inzetten in je werk. Om op die manier informatie terug te brengen tot de
kern en op een leuke en duidelijke manier te presenteren aan anderen.. Zo ervaar je meteen hoe je snel en simpel iets kunt uitleggen met tekeningen. Ook krijg je tips en tricks om je tekeningen zo krachtig mogelijk te laten zijn. Extra bonus: tof boekje Zakelijk Tekenen

Zeker ook geschikt als je nu nog denkt: “maar uh ik kan helemaal niet tekenen!”. Tijdens deze dag zul je ervaren dat ook jij je verhaal kunt vertellen met simpele tekenen

Heel erg handig bij mediationtrajecten!

 

Programma:

Deel 1 – de basis
Om op die manier informatie terug te brengen tot de kern en op een leuke en duidelijke manier te presenteren aan anderen.

v  Visuele opwarming
v  Tekenen: waarom?, theorie: visueel denken
v  De basis: visuele alfabet, poppetjes, emoties, letters
v  Oefenen met symbolen en metaforen
v  Visuele toolbox: tips & tricks voor krachtige visuals
v  Toepassingen: waar kun je visualiseren allemaal voor inzetten / welke toepassingen zien jullie voor jullie eigen werk?

 

Deel 2 – praktijkopdrachten
In het 2e deel ga je het geleerde in de praktijk toepassen in de volgende opdrachten:


Visueel interview

Teken je boodschap – Praatplaat maken
 

Waar/wanneer:
Adres: locatie in Harderwijk
Datum: 25 November 2019
Tijd: 13:15-17:30 / diner / 18:30-20:45 uur.

Prijs: 130 euro graag overmaken op onse rekening!

6 PE punten zijn aangevraagd.
 

Praktische zaken
De workshop is inclusief het volgende materiaal:


Voor iedere deelnemer:
1. Basis stiftenset
2. Schetsboek A4 formaat
3. A5 Boekje Zakelijk Tekenen met tips. voorbeelden en oefeningen

Over Aafke (jurist en ook mediator):

Graphic recorder | graphic facilitator | trainer zakelijk tekenen.

Kan jij dan zo goed tekenen? Deze vraag wordt mij vaak gesteld. Mwah, er is altijd een kritische stem in mij die roept: het kan mooier! Het criterium mooi heeft mij jarenlang weerhouden om echt iets met tekenen te doen. Dit werd anders toen ik aan het werk was als consultant. Ik begeleidde teams in een verandertraject. In een paar weken tijd moest ik een hoop analyses en presentaties maken in  powerpoint en excel. Na het werk zat m’n hoofd vaak nog vol met het verwerken van alle informatie. Op een dag besloot ik een tekening te maken van een afdeling. Wat ik zag en hoorde, al die dikke powerpoints, ik probeerde het te vatten in 1 tekening. Geen idee nog of ik iets met het resultaat kon doen maar mijn hoofd was leeg en ik had weer overzicht. Een week later liet ik enigszins beschaamd (is het niet een beetje kinderachtig?) de tekening aan mijn collega zien. Zij reageerde meteen erg enthousiast. Wil je dit aan me toesturen dit laat precies de kern zien! Ook onze interne klant reageerde enthousiast en ik kreeg meer verzoeken de tekening te delen.

Sindsdien ben ik veel meer gaan tekenen en ontdek ik steeds meer nieuwe toepassingen. Ik vind het ontzettend leuk om mijn enthousiasme voor visueel werken te delen met anderen. Ook word ik ontzettend blij van het live tekenen tijdens gesprekken en teambijeenkomsten. Het geeft zoveel overzicht en brengt energie in de ruimte.

Over mijn tekenstijl:

Van klanten krijg ik te horen: overzichtelijke platen, die goed de kern weergeven. Beelden die vriendelijk zijn met een vleugje humor.

Achtergrond:

Ik stuurde rechten. Eerder werkte ik als legal counsel, lean/six sigma consultant in verandertrajecten bij een bank en als mediator. Om mij als graphic facilitator verder te ontwikkelen volgde ik trainingen bij Brandy Agerbeck, Visual Harvesting, de Betekenaar en MK24. Eerder deed ik een opleiding tot Mfn registermediator bij het ADR instituut in Amsterdam, volgde ik een opleiding tot oplossingsgericht coach bij het CVC in Haarlem en tot NLP Practitioner bij NTI NLP in Limmen.

Legal stuff