Jaarlijkse Training

Kennismaken met mindfulness

Uitdaging, verandering, conflict, ongemak en stress, als mediator weet je als geen ander dat dit hoort bij het leven. Maar hoe je met lastige situaties omgaat, bepaalt wel grotendeels de kwaliteit van ons leven. Zonder dat we het ons altijd beseffen, reageert ons brein op lastige situaties met allerlei automatische reacties en patronen; commentaren, interpretaties, oordelen en theorieën, die weer invloed hebben op hoe we ons voelen en gedragen.

Als wij ons niet bewust zijn van deze automatische patronen, geven wij onbewust gebeurtenissen van buitenaf de macht over ons. Deze automatische patronen zijn lang niet altijd helpend, maar leiden juist regelmatig tot een verstoring van ons welbevinden en onze relatie met anderen.

Mindfulness biedt je concrete handvatten om met meer zelfbewustzijn de uitdagingen van het leven aan te gaan. Je maakt in deze trainingsdag op een praktische manier kennis met mindfulness. We doen een aantal basisoefeningen, die je in je werk en privé-leven kunt  integreren. Deze oefeningen helpen je om in het dagelijks leven uit de automatische piloot te stappen en meer rust, veerkracht en keuzevrijheid te ervaren.

Ook staan we stil bij wat mindfulness voor jou als mediator kan betekenen.

Programma

- Wat is mindfulness?

- Wetenschappelijk achtergrond van mindfulness

- Praktische basisoefeningen

- Automatische patronen herkennen

- Hoe kun je mindfulness als mediator gebruiken?

Trainer

De training wordt gegeven door Ivanka Koster. Ivanka is werkzaam als mindfulnesstrainer voor (o.a.) Schouten & Nelissen. Ivanka is lid van de VMBN (Vereniging voor Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen; categorie 1 lid). Ivanka is mediator sinds 2005 en al enkele jaren lid van de MfN groep arbeidsmediation.

 

Programma

  • Plaats: Perspectief Groep bv, Selhorstweg 99 3841 GE Harderwijk
  • Trainer: Ivanka Koster
  • Aantal deelnemers: maximaal 22
  • Kosten: De eigen bijdrage is 130 euro. Deze moet voor 1 november overgemaakt zijn op rekening NL15INGB0750825049 t.n.v. HLW Dijkstra. Je ontvange pas na betaling een factuur van Harmen.