Jaarlijks diner 13-6-2019 te Utrecht

Insteek is heerlijk dineren en met elkaar bijpraten, klankborden/ sparren, elkaar beter te leren kennen.

Dit jaar is het jaarlijkse diner dit jaar bij Restaurant De Zakkendrager in .Utrecht. Dit restaurant is gevestigd in het hart van Utrecht tussen de Oudegracht en het Vredenburg.

Adres: Zakkendragerssteeg 26, 3511 AA te Utrecht.

Inloop vanaf 17.30 uur en start diner 18.00 uur.

De Zakkendrager is een restaurant met een stuk geschiedenis. En deze wilde ik jullie niet onthouden. 

Geschiedenis

De zakkendragers vormden in de Middeleeuwen het gilde van de transporteurs.

Het voorste gedeelte van ons restaurant stond destijds bekend als het gildehuis der zakkendragers; het onderdeel van een groter complex dat zich uitstrekte langs de Oudegracht en de Zakkendragerssteeg. Hier werd het werk verdeeld, ontmoetten de zakkendragers elkaar en zo ontstond in de loop van tijd een café.

Langs de Oudegracht werden de goederen gelost en opgeslagen in de werfkelders. Van daaruit liep er een route door de steeg heen richting de markt op het Vredenburg. Aan deze route ontleent de Zakkendragerssteeg zijn huidige naam.

 

Nog belangrijker is natuurlijk elkaar treffen, bijpraten, nader leren kennen, sparren, een gezellige avond hebben met elkaar! 

Een deel van het diner wordt door de groep betaald, een deel zal worden betaald door een eigen bijdrage. Dit jaar is de eigen bijdrage vastgesteld op  35 euro. Iedereen wordt verzocht om deze eigen bijdrage cash mee te nemen en je uiterlijk vrijdag  7 juni 2019 aan te melden via de website (of een enkeling waarbij de code nog niet werkt via respons op deze mail). We gaan er bij je aanmelding op die dag vanuit dat je komt (en betaalt!) Na afloop van het diner ontvang je een factuur voor deze eigen bijdrage. 

Het restaurant is gemakkelijk bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het ligt vlak naast het Hoog Catharijne.

Parkeren in parkeergarages in centrum of lekker met openbaar vervoer, nog makkelijker.

Kijk voor meer informatie op de website van het restaurant: www.zakkendrager.nl

Er is in ieder geval een menu met vegetarisch / vlees / vis en mocht je nog speciale eetwensen / allergieën hebben dan verneem ik dat nog graag

 

We hopen jullie allemaal te zien op donderdag 13 juni!!

 

Heel graag tot dan!

 

Met vriendelijke groet,

Mr. Angelique van Zuilen-van Oostrum

Secretaris Groep Arbeidsmediators
T 06-32060016